Hair-extensions

Weetjes over hair-extensions

Wilt u hair-extensions laten zetten bij Sandy’s Beauty? Maak dan vrijblijvend een intake afspraak!

Wat zijn hair-extensions?

Het zetten van hair-extensions is een innovatieve methode om volume, kleur, structuur en lengte toe te voegen aan uw eigen haar. Hair-extensions zijn gemaakt van met de hand geselecteerd 100% echt haar.

Hoe worden de hair-extensions aangebracht?

De extensions worden met uw eigen haar verbonden door middel van een bond. Dit is een keratine-waxje dat aan het uiteinde van de extension vastzit. De waxjes worden verwarmd met een speciaal apparaat en dan om het eigen haar geseald.
Extensions blijven 3-4 maanden zitten en beschadigen het haar niet!

Welke hair-extensions zijn er?

De extensions zijn in 3 verschillende structuren te verkrijgen; stijl, wave en krullend, en in heel veel mooie kleuren!

Met welke merken hair-extensions werkt Sandy’s Beauty?

Wij werken met So .Cap Original. Euro So.Cap en Balmain. Onderaan onze site vind je een link naar de website van onze merken.

Hoe lang blijven deze hairextensions zitten?

Ons advies is om de hair-extensions 3 tot 4 maanden in het haar te dragen. Daarna wordt de eigen haaruitgroei te lang en moeten de extensions vervangen worden.

Kan de kleur gematched worden met mijn eigen haar?

Absoluut! Er zijn genoeg kleuren beschikbaar en daardoor kunnen we de extensions altijd matchen met uw eigen haarkleur. Omdat wij altijd met twee of meer kleuren werken, vallen uw haar en de extensions helemaal in elkaar weg, waardoor het er natuurlijk uit blijft zien.

Hoe lang moet je eigen haar zijn voordat je extensions kan plaatsen?

Het haar moet ongeveer 10 cm lang zijn om een natuurlijke verlenging te kunnen creëren. Hoe langer uw eigen haar is, hoe mooier het resultaat. Onze manier van werken met extensions zorgt ervoor dat het haar een natuurlijkere overloop krijgt. Dit voorkomt veel snij- en knipwerk, waardoor het haar natuurlijker en mooier blijft. Tijdens de intake wordt deze techniek besproken.

Hoe worden de extensions verwijderd?

De hair-extensions worden verwijderd wanneer het eigen haar is uitgegroeid en het bondje te ver van de hoofdhuid is gegroeid. Dit proces duurt gemiddeld 1  tot 1,5 uur.  De kosten bedragen hiervan tussen €50,- en €75,-, afhankelijk van de hoeveelheid extensions die verwijderd moeten worden.

Zullen de hair-extensions zichtbaar zijn?

Nee, wanneer de hair-extensions op de juiste manier zijn ingezet, met de juiste afdelingen, zullen de bondingen niet zichtbaar zijn – zelfs niet wanneer u het opsteekt – en zal de verlenging voor iedereen totaal onzichtbaar zijn.

Doen hair-extensions pijn?

Nee, wanneer de hair-extensions op de juiste manier worden of zijn geplaatst, zal dit geen haarpijn of trekkerig gevoel geven. Als u een erg gevoelige hoofdhuid heeft, kunt u de eerste 2 dagen lichte irritatie krijgen tijdens het slapen.

Zullen hair-extensions mijn natuurlijke haar beschadigen?

Hair-extensions beschadigen uw eigen haar niet wanneer de extensions op de juiste manier worden geplaatst. Wel moeten de extensions goed worden verzorgd, dus het is belangrijk dat u een goede haarborstel gebruikt. Met een kam kunt u namelijk achter de extensions blijven haken en zo de extensions eruit trekken. Ook is het belangrijk dat u de waxjes altijd uit elkaar houdt en het haar regelmatig een haarmasker of serum geeft. Gebruik alleen de styling apparatuur welke u door de hair-extensionsspecialist wordt geadviseerd.

Zal ik haar verliezen tijdens het dragen van mijn extensions?

Ieder persoon verliest tussen de 50 en 100 haren per dag. Wanneer je hair-extensions hebt, zullen er nog steeds losse haartjes zijn. Deze blijven boven de extensions zitten tot deze extensions worden verwijderd. Hair-extensions kunnen niet meer haaruitval veroorzaken. Het is belangrijk dat de hair-extensions van 100% natuurlijk haar zijn, omdat dit een heel natuurlijk effect geeft. Het eigen haar kan zich zo goed mengen met de hair-extensions tot een geheel wat mooi en natuurlijk valt.

Tips om het haar mooi te houden:
  • Laat je haar niet natuurlijk opdrogen, maar föhn het droog.
  • Probeer je haar niet meer dan 2 keer per week te wassen. Zo blijven de extensions mooier (en het is ook beter voor je eigen haar).
  • Was je haar de eerste 2 keer na het plaatsen van de extensions niet met crèmespoeling. Daarna kan je het wel gewoon gebruiken, juist om het haar mooi en zacht te houden.
  • Gebruik de shampoo en conditioner die worden aangeraden.
  • Borstel je haar goed borstelen met de borstel die je bij Sandy’s Beauty kan kopen.
  • Maak na ongeveer 2 maanden een gratis afspraak om je haar door ons te laten verzorgen en de puntjes weer even te laten knippen.
  • Gebruik een goed serum om het haar te laten glanzen en om het haar er mooi uit te laten zien (wij raden het serum van Kerastase of Biosilk aan).
  • Zorg dat de waxjes van de hair-extensions niet in aanraking komen met chloor of met waterstofperoxide hoger dan 6%. Bleek dus niet je haar, want dan kunnen de waxjes loslaten.