ZIJN WIMPEREXTENSIONS SCHADELIJK?

ZIJN WIMPEREXTENSIONS SCHADELIJK?

Een vraag die ons regelmatig wordt gesteld is of wimperextensions schadelijk zijn voor je eigen wimpers. Deze vraag kunnen we eigenlijk zonder moeite beantwoorden: wimperextensions zijn niet schadelijk voor jouw eigen wimpers. Hoe fijn is dat?! Nu komt het natuurlijk geregeld voor dat vrouwen na het dragen van wimperextensions wel klachten ervaren. Om te zorgen dat de extensions niet schadelijk zijn, zitten er wel een paar voorwaarden aan verbonden. Helaas zien wij het namelijk nog steeds vaak fout gaan. Wil je weten hoe je op een veilige manier wimperextensions kan zetten en wat er nu wel en niet waar is over de schadelijkheid van wimpersextensions? Lees dan snel verder!

Of wimperextensions schadelijk zijn voor je wimpers hangt af van waar je ze laat zetten. Helaas zijn er een heleboel onervaren wimperstylistes die niet precies weten wat ze doen. Als de wimpers goed geplaatst worden én de nazorg goed wordt uitgevoerd, zijn ze absoluut niet schadelijk en kun je ze dus met een gerust hart laten zetten.

SCHADELIJK OF NIET?

Normaal gesproken worden de extensions een stukje van de haaraanzet geplaatst, zodat ze niet tegen je ooglid aankomen. Op deze manier kunnen de extensions meegroeien met je eigen wimpers en vallen ze er uiteindelijk samen uit, zoals hoort in de wimpercyclus. Dit is meteen een eerste fout die veel gemaakt wordt. Wanneer de extensions te dicht op je ooglid gezet worden, kan dit zorgen voor veel irritatie. De natuurlijke groei van de wimper wordt daardoor namelijk verstoord en kan dan zorgen voor veel last.

Een tweede fout die veel gemaakt wordt, is veel te veel lijm gebruiken. Door te veel lijm te gebruiken, ontstaan er klontjes. Deze klontjes kunnen zorgen voor veel irritatie! Als de lijm op het ooglid komt, kun je hier namelijk veel last van krijgen. Ook kunnen de extensions door te veel lijm aan elkaar gaan plakken. En dat wil je natuurlijk niet!

Dit brengt ons meteen op de volgende veelgemaakte fout. Elke extension moet op één natuurlijke wimper gezet worden. Wanneer dit niet gebeurt, zal de natuurlijke haargroei van je eigen wimpers verstoord worden. Je wimpers kunnen dan niet goed groeien en dit kan voor veel irritatie en pijn zorgen!

WAT KUN JE ZELF DOEN?

In de bovenstaande gevallen kunnen wimperextensions dus schadelijk zijn voor je wimpers, maar als je ze bij ervaren wimperstyliste laat zetten is er niks aan de hand. Ook zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je eigen wimpers niet beschadigen.

 1. Gebruik geen wimperkruller! Dit is misschien wel het ergste wat je kunt doen met wimperextensions. De extensions hebben van zichzelf een mooie krul, dus een krultang is ook zeker niet nodig.
 2. Plak geen plakwimpers over de extensions heen. Er blijven altijd lijmresten van de plakstrip achter, die je niet tussen je wimpers vandaan krijgt. Daarbij loop je het risico dat je met het afhalen van de strip ook extensions meetrekt.
 3. Pluk niet aan je wimpers. Door aan de extensions te plukken, trek je ook je natuurlijk wimpers mee.
 4. Wrijf zo min mogelijk in je ogen. Als je de wimpers droog wil maken, bijvoorbeeld na het douchen, dep de wimpers dan zachtjes droog.
 5. Gebruik geen extra mascara. Bij de volume lashes worden er kleine waaiertjes gemaakt. Door mascara over de extensions te gebruiken, zullen de waaiertjes aan elkaar plakken. Als je toch graag mascara wil gebruiken, kies dan niet voor waterproof mascara of mascara op oliebasis. Deze mascara’s kunnen ervoor zorgen dat de lijm oplost en de wimperextensions uitvallen.

WANNEER VALLEN JE WIMPERS SNELLER UIT?

 • Allereerst de wimpercyclus
 • Olieproducten zoals creme, mascara, eyeliner, makeup, reiniging
 • Hormonen
 • Als je ziek bent
 • Te snel nat maken nadat je ze hebt laten zetten
 • Aan je wimpers plukken
 • Sauna, zwemmen, heel heet douchen
 • Traanogen
 • Vette huid

Bij Sandy’s Beauty staat een team met ervaren wimperstylistes voor je klaar om je te voorzien van een prachtige set wimperextensions. Afspraak maken? Ga dan snel naar onze contactpagina!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *