DE WENKBRAUWTRENDS – TOEN VS. NU

DE WENKBRAUWTRENDS – TOEN VS. NU

DE WENKBRAUWTRENDS – TOEN VS. NU

 

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen: menig fashionista is voorzien van een paar wenkbrauwen die op zijn zachtst gezegd on fleek zijn. Waar het voor ons nu heel normaal is om onze wenkbrauwen onder handen te laten nemen door iemand die daar verstand van heeft, is dit lang niet altijd het geval geweest. Het resultaat? Een evolutie van de wenkbrauw op manieren waar je je nu nog weinig bij kunt voorstellen. In deze blog nemen we je mee door een aantal ‘bizarre’ trends die onze wenkbrauwen hebben moeten ondergaan. Are you ready?!

 

We hebben natuurlijk heel wat verschillende varianten op de ‘natuurlijke’ wenkbrauw voorbij zien komen de afgelopen jaren. Daarom hebben wij de meest opvallende (lees: afwijkende) trends voor je uitgekozen, beginnend met de mega-geëpileerde variant.

 Vooral in de jaren ‘20 en ‘30, maar zeker ook in de jaren ‘90, werden vrouwen overal gespot met onwijs dunne wenkbrauwen. Vrouwen epileerden of schoren hun wenkbrauwen bijna compleet weg, om vervolgens een dun lijntje ervoor in de plaats te tekenen. In de jaren ‘90 sloegen de dames zelfs aan het tatoeëren van hun streepjes, en dan hebben we het helaas niet over de geavanceerde technieken van PMU-wenkbrauwen nu…

 

Ook het andere uiterste is een tijd lang populair geweest: de ‘all natural’ bushy wenkbrauw, waarbij het motto duidelijk ‘hoe meer, hoe beter’ was. Vooral in het hippie-tijdperk lieten vrouwen hun brows weer bij groeien en werd er überhaupt vrij weinig gedaan aan het verwijderen van lichaamshaar. Het resultaat? Een volle, borstelige brow die gecombineerd werd met een natuurlijke make-up look.


 

Deze heb je ook vast wel eens voorbij zien komen: de gebleekte wenkbrauw. Deze trend is razend populair geweest, vooral onder celebrities en topmodellen. Want: als je wit geblondeerd haar hebt, moeten je wenkbrauwen daar natuurlijk ook bij matchen. Veel dames gingen dus door het leven met een paar wenkbrauwen die minstens even licht waren als hun gelaat. Alhoewel sommige babes dit best goed konden hebben, vinden wij dit effect bij de meeste vrouwen juist wat angstaanjagend overkomen…


 

Naast gebleekte brows zien we ook regelmatig gekleurde wenkbrauwen voorbij komen. Denk bijvoorbeeld aan rood, grijs, blauw of zelfs paars. Nu kan dat (voor een keertje) misschien best leuk zijn, mits je ze weet te stylen met de juiste make-up, maar het lijkt ons een behoorlijke uitdaging om dagelijks met een regenboog op je gezicht door het leven te moeten!

Last but not least hebben we natuurlijk nog de trends die nog niet zo oud zijn (lees: 2017), maar waar wij onze hand liever voor omdraaien. Misschien heb je ze wel al voorbij zien komen op Instagram: de folie-wenkbrauwen en de golvende wenkbrauwen. Dit zijn trends die (gelukkig) niet de standaard zijn geworden, maar die het zeker wel verdienen om even genoemd te worden – vooral omdat ze zo bizar zijn. Je kunt tegenwoordig namelijk prima over straat met een paar wenkbrauwen die eruit zien als aluminiumfolie, of dat nu in het zilver, brons, goud of een ander kleurtje is. Ook zijn de wiggly brows al online gespot: wenkbrauwen die in een golfje over je voorhoofd lopen. Of je er nu heel blij moet zijn weten we niet, maar opvallen met deze brows doe je zeker!

 

 

 

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *